Poker och dess regler

Vid en pokerrunda får samtliga spelare två hålkort som är personliga samt att fem kort är gemensamma och du ska få en så bra hand som möjligt. Fyra satsningsrundor tar del där du kan gå ett flertal vägar. Spelaren med bästa hand vid avslutat spel går ut som vinnare.

”Med god kunskap om poker, en dos skådespel och med ett starkt pokerface kan du gå ut som en vinnare.”

Poker är ett samlingsnamn för kortspel vars gemensamma faktor grundas i en vadslagning. Poker är något som gjort sen urminnes tider. Du som funderar på att börja spela poker bör först förstå dig på poker och dess basregler för att undvika att bli av med dina satsa pengar. Att vara väl medveten om reglerna gör att du kan spela säkert på online casino framöver. Poker är något som spelas av många och för dig som funderar på att börja kan enkelt lära dig de regler som du behöver ha vetskap om. Med god kunskap om poker, en dos skådespel och med ett starkt pokerface kan du gå ut som en vinnare.

Så spelar du poker

Vid start får samtliga spelare två hålkort som enbart du ska ta del av. Det finns samtidigt fem gemensamma kort i form av tre floppkort, ett riverkort samt ett turnkort. Du använder ett, eller inget, av dina hålkort för att få besittning av en så god hand som du förmår att kunna skapa dig. Under en pokerrunda sker fyra så kallade satsningsrundor. Under var rund kan du som spelare välja att gå ett flertal olika vägar. Du kan välja att syna, passa, att satsa, kasta korten eller så kan du välja att höja insatsen. Den spelare som vid avslutat pokerspel är vinnaren av potten och går ut som segrare.