Tips på saker att spendera vinsten på

Många är vi som drömmer om att någon gång kamma hem en storvinst – men vad skulle man spendera pengarna på egentligen? Med stora summor pengar kommer det många möjligheter, och det gäller att spendera dem rätt.

Ens ekonomiska situation kan förändras snabbt, både från att bli sämre till att bli många gånger bättre. Hur vi väljer att spendera en storvinst skiljer oss åt. Vissa drömmer om att resa jorden runt, medan andra ser det som en möjlighet att investera och se vinstsumman växa under en längre tid. Det finns egentligen inget rätt eller fel, men det kan vara klokt att tänka efter och lägga upp en plan hur vinsten spenderas – för även stora summor pengar kan flyga iväg.

Investera eller spendera?

pengar växerVilken typ av vinnare är du, och vad skulle du göra med en storvinst? Kanske är detta en möjlighet att testa på saker du aldrig upplevt tidigare, som att resa till exotiska länder långt bort, eller köpa den där bilen du drömt om så länge. En del skulle säga att det är bättre att investera istället för att spendera pengarna direkt, men vad ska man investera dem i då? I Expressen skriver de att en idé kan vara att strunta i de vanliga fonderna och istället spara i investmentbolag. I artikeln skriver de att man genom att investera i investmentbolag historiskt sett får bättre avkastning, plus att det är billigare än fonder.

Att investera eller spara pengarna är dock inte alltid ett alternativ. Kanske kommer storvinsten som en skänk från ovan och du äntligen får möjlighet att leva det lyxliv du aldrig fått uppleva tidigare. Om du längtar efter en ny bil kanske den nya Teslan är en möjlig kandidat? Nyligen presenterade dem nämligen deras nya modell som blir företagets femte. Vill du veta mer om denna bilnyhet kan du läsa en artikel om det här.

Klassikern – resa jorden runt

tropisk strandDen kanske allra vanligaste saken att vilja spendera en spelvinst på är att resa, och allra helst långt bort under en längre tid. Inte är väl det särskilt konstigt med tanke på det gråa och ruskiga väder som råder i Sverige under större delen av året. En storvinst kan vara det som behövs för att äntligen komma till skott och ge sig ut på en resa jorden runt. Vad sägs om att segla i Karibien, eller vandra i de sydamerikanska landskapen? Att resa och se sig om i världen kan vara väldigt dyrt, särskilt om du vill vara borta länge. Om du däremot är ivrig på att komma iväg men fortfarande väntar på storvinsten behöver du inte vandra i blindo, det går nämligen att göra som det här paret som sålde allt de hade av värde och gav sig av på en resa jorden runt.

Man ska följa sina drömmar, och en vinst på spel kan definitivt vara något som underlättar att nå sitt mål. Hur skulle du spendera en storvinst?